Звездите се отказват от грима

Алиша Кийс © Splash

Гримът е един от най-важните елементи от външния вид на една жена. Независимо дали е всекидневен, или официален той винаги е придавал нотка свежест. В последно време обаче се наблюдава тенденцията световно известни дами категорично да отказват да поставят грим по лицето си. Действията им дори се разчитат като своеобразен протест срещу фалша и стереотипите, които са наложени върху жените с времето.

Сред най-отявлените защитнички на напълно естествения вид е певицата Алиша Кийс. Вече месеци наред изпълнителката с меден глас не поставя и капчица фон дьо тен или спирала, дори когато се появява на официални събития. „Всеки път, когато излизах от къщи, се тревожех, че не съм си сложила грим. Какво ще стане, ако някой поиска да се снима с мен? Ами ако публикува снимката? Това бяха моите несигурни, повърхностни, но искрени мисли. И всичко това се основаваше на мислите на другите хора за мен. Вече не искам да се прикривам. Нито лицето, нито ума, нито душата, нито мислите, нито мечтите, нито битките, нито емоционалното ми израстване. Нищо“, споделя Алиша и без капка притеснение се разхожда по червения килим с напълно чисто лице.

Една от най-обичаните актриси в Холивуд, Мила Кунис, също стана част от движението срещу налагането на грима като задължителна част от визията на дамите. През миналото лято тя се включи в кампанията чрез фотосесия за списание Glamour. На челната корица на изданието Мила се снима както е прието – с професионален макиаж, пипната от фризьор коса и намеса на фотошоп. Но на задната корица на Glamour я видяхме в напълно различна светлина – без макиаж, с разрошена коса и със своите малки недостатъци.

 

Снимка: webcafe.bg

 

 

Бившата кандидатка за президент на САЩ Хилари Клинтън също показа, че е съпричастна с Мила Кунис и Алиша Кийс. След загубата от Доналд Тръмп тя произнесе на реч, на която ясно си личеше липсата на спирала, фон дьо тен или какъвто и да е друг грим. Клинтън определено заслужава адмирации за вида си, имайки предвид, че през октомври ще навърши 70 години. Да, кожата й не е опъната и гладка, но за възрастта си изглежда повече от добре. Появата в напълно натурален грим на Хилари й донесе и поздравления, и критики, че нехае за вида си.

 

Снимка: lifestyle.one

 

В кампанията участие взима и дъщерята на Лайнъл Ричи – Никол. Дизайнерката и бивша дружка на Парис Хилтън винаги е отделяла особено внимание на това как изглежда, за това за всички бе огромна изненада, когато тя започна да се появява на публични места и на събития така, както е станала от сън.  „Гримът запушва порите ми. Харесвам се без грим – това съм аз. Искам да съм с чисто лице“, коментира Никол. Тя добавя още, че не е против гримирането и познава много жени, които се чувстват по-добре с макиаж.

 

Манията за чист и натурален вид пък буквално завладя Холивуд и редица други знаменитости отчасти взеха пример от Мила Кунис, Алиша Кийс, Хилари Клинтън и Никол Ричи, публикувайки си снимки в социалните мрежи без грим. Такова действие предприеха имена като Камерън Диас, Дрю Баримор и Гуинет Полтроу. У нас обаче е особено трудно да се срещне популярна личност, която да не се е постарала за вида си, а ако все пак това се случи, в повечето случаи директно отказват снимки.

 

3 Коментари

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Google
  2. best anal sex toys

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*