Хумата – природният дар за прелест

Spa Facial Mask.Dayspa

Природата ни да е дарила с множество малки чудеса, които да направят живота ни малко по-нежен и красив. Сред тях е хумата – истинско блаженство за нашата кожа и коса. Този натурален продукт е едно нещата, които задължително трябва да присъстват сред козметиката ви, тъй като може да ви избави от почти всеки естетичен проблем.

Нарича се още чудодейна глина, защото успешно се бори с акнета и различни кожни проблеми и недостатъци. Може би не знаете, но хумата се съдържа в голям процент от козметичните продукти, предлагани на пазара. Вместо обаче да давате пари за скъпи кремове, спокойно може да си закупите хума от аптеката, а цената й рядко надвишава 1 лев. Така вкъщи редовно може да си правите различни маски.

Ако я смесите с мед и нанесете по лицето, ще изчистите токсините от кожата и ще си върнете свежестта и блясъка. Успешно може да си направите маска и с кисело мляко за лицето, която също ще се отрази прекрасно на лицето ви.

При наличие на пърхот по косата също може да се обърнете към добрата стара хума. Разредете няколко лъжици с вода, докато се получи кашичка. Намажете глава си с тази смес и си поставете шапка за баня. Препоръчително е да се преспи с маската на главата.

 

Може да не ви се вярва, но с това не се изчерпват чудодейните свойства, които лечебната глина има върху нашия организъм. Разтворете 1-2 лъжички отново във вода и използвайте да жабурите устата си – така е прекрасна безопасна мярка срещу пародонтоза и възпалени венци.

съществуват няколко вида хума. Зелената е подходяща за нормална кожа и има най-широк спектър на действие. Бялата, известна и като каолин, е близка по свойства и състав до зелената. За най-добро почистване на тялото от токсини, използвайте жълтата хума. Сивата пък се слави с тонизиращ ефект върху цялото тяло. Синята и червена хума се справят най-добре с обогатяването на кожата с кислород и могат да се използват върху всички типове кожа.

Argile verte ,rouge,blanche

 

Преди да преминете към действие, имайте предвид, че металите намаляват лечебните свойства на хумата. Затова не използвайте метални прибори или съдове. Маската с хума трябва да е винаги влажна. Не стойте с нея, докато изсъхне, защото ще дехидратира кожата ви. Дамите, които боядисват косата си, трябва да знаят, че лечебната глина отмива бързо боята.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*